Висококвалитетен пролетен душек, навивам душек Производител во Кина.
Една компанија за душеци беше принудена да се извини откако објави невкусно промотивно видео за 11 септември во кое се нуди „продажба на кулите близначки“.
Компанијата „Miracle Mattress“, со седиште во Сан Антонио, Тексас, направи видео на кое двајца вработени се преправаат дека се жртви на терор, се струполија во еден куп душеци, а потоа го објави на Фејсбук.
Менаџерката на продавницата, Шерис Бонано, во клипот рече: „Подобра е продажбата од двојни кули, се сеќавате ли каков е начинот на кој се случија настаните од 11 септември?“
Викајќи, „продавница-“
Цената беше на распродажба цел ден, а двајца мажи зад жената паднаа на куп душеци за време на симулираниот терористички напад врз кулите близначки.
„О, Боже мој!“
Гледајќи ја камерата, никогаш нема да заборавиме. \"
Мајк Боно, шефот на компанијата, се извини во писмо објавено на социјалните мрежи.
Тој рече: „Ова видео е невкусно и навредливо за мажите и жените кои ги загубија животите во инцидентот на 11 септември.“
Покрај тоа, не ги почитува семејствата кои ги загубија своите најблиски и продолжува да се бори со болката од оваа трагедија секој ден од својот живот.
Можам само да кажам дека длабоко ми е жал во име на целото семејство на душеци Miracle, јас сум одговорен за оваа непромислена и груба реклама и веднаш ќе ги повикам моите вработени на одговорност за оваа сериозна грешка.
Трговецот додаде: „Мираклниот душек ќе стапи на сила веднаш и ќе ја разгледа целата наша маркетиншка стратегија за да се осигури дека строгиот процес на одобрување може да спречи ова да се случи повторно“.
Исто така, ќе спроведеме и персонален преглед на однесувањето на овие вработени.
Видеото предизвика широко распространето негодување кај онлајн публиката.
Џон Лазар, волонтерски пожарникар во Њујорк, рече: „Навистина сум исплашен.“
Твоите постапки ми докажуваат дека си заборавил.
„Вие, или некој што се занимава со тој бизнис, дури и дојдовте до идеја да продавате трикови тој ден, а никогаш не го почувствувавте ужасот од тој ден.“
„Ова е одвратно за мене и за безброј други Американци“, вели Џориос.
Корисниците на Твитер лежерно велат „колку е одвратно да се обидуваш да заработиш пари“, додека TrueAmerican вели: „Премногу е непочитувачки! Срам да ви е!“
Само неколку дена пред објавувањето на навредливото видео, еден „Волмарт“ во Флорида беше критикуван за користење на истиот 11 септември како промотивен трик.
На изложба во продавницата беа видени неколку кутии кока.
Кока-Кола е натрупана на американското знаме зад кулите близначки.
Портпаролот на „Волмарт“ изјави
Кока-Кола ја предложи идејата на трговците на мало.
По закрепнувањето на социјалните медиуми, шефовите на „Волмарт“ одлучија да го откажат изложувањето.
Во инцидентот од 2014 година, компанија за облека во Алабама побарала да се препраќа 2.296 пати, по едно за секое лице убиено во нападот.
Во недела, низ целата земја ќе се одржи комеморација по повод 15-годишнината од нападот.
QUICK LINKS
PRODUCTS
CONTACT US
Кажи: +86-757-85519362
+86 -757-85519325
Штоп:86 18819456609
Е- пошта: mattress1@synwinchina.com
Додај: NO.39Xingye Road, Ganglian индустриска зона, Lishui, Nanhai Distirct, Foshan, Guangdong, P.R. China